fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

IAG: minder volle vliegtuigen voor Aer Lingus in november

De International Airline Group (IAG) heeft de vervoerscijfers van november bekend gemaakt, daaruit blijkt dat de vliegtuigen van Aer Lingus minder vol zaten dan in dezelfde maand vorig jaar.

Bezettingsgraad
Behalve bij Air Lingus steeg de bezettingsgraad op de toestellen van de IAG-maatschappijen. Zo steeg de bezettingsgraad bij Iberia en Vueling met 0,7 procentpunt naar respectievelijk 83 en 81,6 procent. Bij British Airways zaten de vliegtuigen voor 80,6 procent vol, een stijging van 0,3 procentpunt, maar bij Aer Lingus zagen ze minder volle toestellen in november. De Ieren noteerde een daling van 1,5 procentpunt, waarbij de bezettingsgraad op 76,7 procent uitkomt.

Passagiers
In totaal vervoerde alle maatschappijen tezamen 8,35 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 7,2 procent ten opzichte van november vorig jaar. Procentueel gezien lag de hoogste stijging aan passagiers op routes naar Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, namelijk 18,9 procent, oftewel 459.000 passagiers die naar de zon vlogen.

Kilometers
De Spaanse maatschappij noteerde een stijging van 14,3 procent in gevlogen kilometers door betalende passagiers, en komt daarmee uit op 4,91 miljoen kilometer. Aer Lingus volgt Iberia op met een stijging in kilometers van 13,2 procent, dan Vueling met 8,7 procent en British Airways sluit af met een stijging van 1,6 procent.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button