CargoNieuwsProfessional

IATA: Luchtvrachtvervoer stijgt in oktober

De International Air Transport Association (IATA) heeft berekend dat het wereldwijde luchtvrachtvervoer in oktober is gestegen met 3,1 procent te opzichte van vorig jaar, zo meldt de organisatie.

Vracht
De groei van 3,1 procent viel hoger uit dan het gemiddelde van de afgelopen 29 maanden. In september werd een dieptepunt bereikt met een groei van 2,5 procent. Doordat de capaciteit met 5,4 procent toenam, daalde de bezettingsgraad in oktober met 1,1 procent ten opzichte van vorig jaar naar 50,4 procent.

E-commerce
Volgens IATA is de groei deels te danken aan de toename van aankopen via het internet, oftewel e-commerce. Ook het aantal investeringen in de luchtvracht is volgens IATA gestegen.

Europa
De vraag naar luchtvrachtvervoer in Europa steeg met 1,4 procent en heeft daarmee in oktober 23,4 procent van de hele luchtvrachtmarkt in handen. In Azië is er de grootste vraag naar luchtvrachtvervoer, namelijk 36,1 procent van de wereldwijde markt. In het continent Afrika is er de minste vraag, namelijk 1,7 procent van de wereldmarkt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button