KLMNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Omwonenden Schiphol komen met tegengeluid

In de partijen die aan het woord zijn over de discussies over de Nederlandse luchtvaart, en in het bijzonder Schiphol, is er een nieuwe groep bijgekomen; ‘de duizenden bewoners die hun boterham verdienen dankzij de luchtvaart en hier trots op zijn’, zo zegt initiatiefnemer Jürgen Nagelkerke van de bewonersgroep ‘Ik woon en werk bij Schiphol’ tegen Up.

Doel
Het doel van de nieuwe bewonersgroep is om ‘de discussie de andere kant op te sturen’, aldus Nagelkerke. De purser van KLM vervolgt: ‘het gaat in alle discussies enkel over de lasten van Schiphol en hoe slecht de luchtvaart wel niet is. Het lijkt wel of er een georganiseerde hetze tegen de luchthaven bezig is. Ons doel is om daar een tegengeluid aan te geven.’

Trots
‘Ik ben een trotse KLM-er en met mij zijn er veel gezinnen die hun brood verdienen in de luchtvaart. Deze groep laat door middel van de nieuwe bewonersgroep van zich horen. Vaak denk ik ook als iemand in een discussie ‘namens de omwonenden van Schiphol spreekt’, dat hij niet namens mij spreekt’, aldus Nagelkerke. De stemmen van ‘trotse luchtvaartmedewerkers’ waren tot nu toe nog niet te horen, maar Nagelkerke hoopt met zijn bewonersgroep hier verandering in te brengen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close