AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

Duitsland weert twee Egyptische maatschappijen

Duitsland weert twee Egyptische maatschappijen wegens problemen omtrent de manier waarop de catering aan boord wordt gebracht, zo meldt de Luftfahrt Bundesamt.

Catering
De reden waarom Fly Egypt en Air Cairo niet meer naar Duitsland mogen vliegen is de ‘incorrectie in-flight logistiek’. Daarmee geeft de luchtvaartautoriteit aan dat de maatstaven en regels omtrent het inladen en toeleveren van de catering aan boord niet voldoen aan de Duitse normen.

Veiligheid
Duitsland komt met het besluit in navolging van een crash boven de Sinaï-woestijn van de Russische maatschappij Kogalimavia in 2015. Het vliegtuig zou zijn ontploft door een explosief dat via de catering aan boord was gekomen. Duitsland staat toe dat maatschappijen de catering aan boord brengen op het vliegveld van Caïro, maar niet op het vliegveld van Hurghada of Sharm el-sheik. Fly Egypt en Air Cairo vliegen enkel van laatstgenoemde luchthavens.

Voldoen
De Duitse luchtvaartautoriteit heeft enkel bezwaar tegen de manier waarop de catering aan boord gebracht wordt, voor de rest voldoen beide maatschappijen aan alle regels. Als zij de logistiek aanpassen naar de Duitse normen mogen beide airlines weer vluchten naar Duitsland uitvoeren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button