fbpx
Editors choiceKLMLiefhebberNaast het nieuwsSchiphol AirportSchiphol.jpgVideo

Kijkje in het KLM OCC | Video

Het KLM Operations Control Center (OCC) is gevestigd op Schiphol-Oost. Het is het kloppend hart van de operatie van KLM. Up mocht een kijkje nemen in de grote zaal voor ons koffietafel fotoboek Schiphol.jpg. Dit filmpje is een making off!

Operations Control Center
Vanuit dit controlecentrum monitort KLM alle vluchten. Er zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd zoals planning, cabine, cockpit, techniek, customer care, maar ook onderhoud, reparatie en cargo. Hoofddoel is om de dagelijkse dienstregeling zo punctueel mogelijk uit te voeren. Op de enorme videomuur wordt real-time zoveel mogelijk informatie gegeven, zoals vertragingen, de locaties van alle vluchten en weersinformatie.

Fotoboek
Voor het fotoboek Schiphol.jpg kwamen de Up in the Sky fotografen en redacteuren echt overal achter de schermen op Schiphol. We kwamen bij het de-icen, bij de brandweer, in een general aviationtoestel vlogen we tien rondjes over Schiphol. We kwamen bij de turn-around van een Dreamliner, bij cargo laden in een 747 bij dnata, in de eerste hulppost in vertrek 2, bij de ambulances en ga zo maar door.

Compilatie
De fotografen maakten de mooiste foto’s voor in ons boek. Tegelijk legden we het een en ander op video vast. In een serie video’s laten we verschillende onderwerpen zien. Het zijn beelden die je niet elke dag ziet.

Foto’s van deze events en van nog veel en veel meer hebben we gebundeld in een koffietafel fotoboek. Een hardcover boek van bijna 200 pagina’s en serieuze afmetingen om de foto’s optimaal tot hun recht te laten komen.

Het boek
Schiphol.jpg, het fotoboek van Up in the Sky waarin de luchthaven in al haar facetten in beeld komt, ligt klaar om verzonden te worden. Wie het wil bewonderen, kan het hier bestellen en heeft het de volgende dag in huis.

Feestdagen
Voor jezelf of als relatiegeschenk, bijvoorbeeld voor de aanstaande feestdagen. “We zijn erg blij met het eindresultaat”, aldus Joeri van Ormondt en Sander Schellinger, de initiatiefnemers voor het boek. “En trots op het voorwoord van Dick Benschop, de ceo van de Royal Schiphol Group. We zijn dan ook blij dat we het boek hem aan konden bieden.” Benschop zei over het boek: “Ik vind het mooi dat er in het boek een actueel beeld van Schiphol gegeven wordt. Het is echt een boek van nu.”

Boeing 747
Schiphol.jpg biedt in zo goed als 200 fullcolor pagina’s een beeld van de nationale luchthaven in de breedste zin. Prachtige foto’s van Schiphol voor en achter de schermen en de omgeving. Met uiteraard veel vliegtuigen: Iconen als de Boeing 747 van Martinair en de A380 superjumbo van Emirates, maar ook modernere toestellen als de A350 van Finnair en de Dreamliner van AeroMexico.

Fokkers
We mochten achter de schermen kijken, in de bagagekelder, bij Luchtverkeersleiding Nederland en in het operations control center van KLM. We waren bij de-icen, het afscheid van de Fokkers, oefeningen van de brandweer, een zeldzame landing van F-16’s en de aankomst van de reuzenpanda’s. Om maar een paar dingen te noemen.

Preview
Voor een preview kun je kijken op schiphol-jpg.nl. Bestellen kan via deze link of door te klikken op de banner op de homepage van Up in the Sky. Het boek is ook te bestellen via de lokale boekhandel (ISBN 978-90-829307-0-2) of via webwinkel Bol.com.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button