Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

KLM bouwt laatste A330-300 om

KLM is bezig met het ombouwen van de laatste van vijf A330-300’s naar de nieuwe businessclass, waarin de stoelen volledig plat kunnen. Daarna worden nog twee A330-200’s onderhanden genomen.

A330
“De laatste A330-300 staat nu in de hangaar”, zegt een woordvoerder van KLM. “Deze maand gaan nog twee A330-200’s de hangaar in.”

Boeing 747
De ombouw van de hele KLM-langeafstandsvloot had in de oorspronkelijke planning al afgerond moeten zijn. In maart 2013 kondigde KLM de make-over aan; te beginnen met de Boeing 747-400’s. Daarna volgde de Boeing 777’s, de -200 en -300, als laatste kwamen de Airbussen aan de beurt. De Dreamliners van KLM zijn in de fabriek al voorzien van stoelen die helemaal plat kunnen.

Planning
Als eerste zouden de A330-300’s aangepakt worden, waarbij de laatste daarvan in juli van dit jaar af zou zijn. “We hebben ervoor gekozen om tussendoor ook A330-200’s te verbouwen. De planning is veranderd”, aldus de woordvoerder van KLM. Als gevolg daarvan staat de laatste -300, met registratie PH-AKD, nu pas in de hangaar.

Hangaar
Het wordt deze maand druk in die hangaar, want na de laatste -300 worden er nog twee A330-200’s ingereden. De PH-AOE moet dan voor het eind van het jaar nog voorzien zijn van de nieuwe businessclass, met de full flat-stoelen, de PH-AOF in januari van het nieuwe jaar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close