fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Laatste Fokker van VLM vliegt naar Zweden’

Het VLM-tijdperk in Antwerpen is definitief ten einde. Het laatste Fokker-toestel vloog deze week naar Zweden om daar aan de vloot van Amapola Flyg toegevoegd te worden, zo melden verschillende Vlaamse media.

Fokker
Het Zweedse Amapola Flyg heeft de laatste drie Fokkers van VLM gekocht, dat laat curator Youri Steverlynk aan Het Laatste Nieuws weten. Die maatschappij kocht al eerder drie Fokkers van VLM. In totaal heeft de Zweedse maatschappij 18 Fokker 50’s in de vloot. Daarmee heeft de airline de meeste Fokkers van Europa in dienst.

Laatste
Ironisch genoeg droeg de laatste Fokker van VLM de naam van de vorig jaar overleden oprichter, Freddy Van Gaever. Hij richtte de airline in 1992 op. De laatste Fokker 50 vertrok op 4 december uit Antwerpen en luidde daarmee het definitieve einde in van de Vlaamse luchtvaartmaatschappij. Eerder werd via een veilingsite geprobeerd om de Fokkers, en andere onderdelen van de maatschappij, te verkopen.

Doek
Op 1 september van dit jaar viel het doek voor VLM. Grootaandeelhouder SHS Aviation besloot een streep door VLM te zetten. Bij VLM werkten 85 mensen. Het Nederlandse SHS Aviation maakte met VLM een doorstart in 2016. De kleine maatschappij breidde het aantal vluchten en bestemmingen vanuit Antwerpen uit. Eerder dit jaar maakte de maatschappij al bekend dat op twee routes na alle verbindingen werden geschrapt, daarmee was het begin van het einde ingezet.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button