fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Nieuw lid voor Oneworld-alliantie

De Oneworld-alliantie heeft er een nieuw lid bij. Royal Air Maroc sluit zich bij de luchtvaartalliantie aan en wordt daarmee het 14e lid, zo meldt Oneworld.

2020
Royal Air Maroc zal zich halverwege 2020 bij de alliantie voegen, de dochtermaatschappij Royal Air Maroc Express sluit zich op hetzelfde moment ook aan als geassocieerd lid bij Oneworld. De maatschappij wordt het eerste volledig Afrikaanse lid dat zich bij de alliantie aansluit. Afrika is het enige continent, los van Antarctica, dat nog niet met een volledig lid vertegenwoordigd is bij Oneworld.

Toevoegen
Met de komst van Royal Air Maroc worden er 34 nieuwe bestemmingen en 21 landen toegevoegd aan het Oneworld-netwerk. Daarmee telt het netwerk van de alliantie 1.069 luchthavens en 178 landen waar door de aangesloten luchtvaartmaatschappijen naar gevlogen wordt.

Oneworld
Komende februari bestaat Oneworld 20 jaar. Het begon in 1998 met vier leden: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific en Qantas. Ook airberlin was bij de alliantie aangesloten, maar die verliet door faillissement de alliantie in oktober vorig jaar.

Royal Air Maroc
Royal Air Maroc heeft een vloot van 55 vliegtuigen, bestaande uit alleen maar Boeing-toestellen en vier Embraer E190’s. De maatschappij is voor 95,95 procent in handen van de Marokkaans staat, Air France bezit 2,86 procent van de aandelen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button