fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Nieuw lid voor Oneworld-alliantie

De Oneworld-alliantie heeft er een nieuw lid bij. Royal Air Maroc sluit zich bij de luchtvaartalliantie aan en wordt daarmee het 14e lid, zo meldt Oneworld.

2020
Royal Air Maroc zal zich halverwege 2020 bij de alliantie voegen, de dochtermaatschappij Royal Air Maroc Express sluit zich op hetzelfde moment ook aan als geassocieerd lid bij Oneworld. De maatschappij wordt het eerste volledig Afrikaanse lid dat zich bij de alliantie aansluit. Afrika is het enige continent, los van Antarctica, dat nog niet met een volledig lid vertegenwoordigd is bij Oneworld.

Toevoegen
Met de komst van Royal Air Maroc worden er 34 nieuwe bestemmingen en 21 landen toegevoegd aan het Oneworld-netwerk. Daarmee telt het netwerk van de alliantie 1.069 luchthavens en 178 landen waar door de aangesloten luchtvaartmaatschappijen naar gevlogen wordt.

Oneworld
Komende februari bestaat Oneworld 20 jaar. Het begon in 1998 met vier leden: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific en Qantas. Ook airberlin was bij de alliantie aangesloten, maar die verliet door faillissement de alliantie in oktober vorig jaar.

Royal Air Maroc
Royal Air Maroc heeft een vloot van 55 vliegtuigen, bestaande uit alleen maar Boeing-toestellen en vier Embraer E190’s. De maatschappij is voor 95,95 procent in handen van de Marokkaans staat, Air France bezit 2,86 procent van de aandelen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button