fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Nieuw lid voor Oneworld-alliantie

De Oneworld-alliantie heeft er een nieuw lid bij. Royal Air Maroc sluit zich bij de luchtvaartalliantie aan en wordt daarmee het 14e lid, zo meldt Oneworld.

2020
Royal Air Maroc zal zich halverwege 2020 bij de alliantie voegen, de dochtermaatschappij Royal Air Maroc Express sluit zich op hetzelfde moment ook aan als geassocieerd lid bij Oneworld. De maatschappij wordt het eerste volledig Afrikaanse lid dat zich bij de alliantie aansluit. Afrika is het enige continent, los van Antarctica, dat nog niet met een volledig lid vertegenwoordigd is bij Oneworld.

Toevoegen
Met de komst van Royal Air Maroc worden er 34 nieuwe bestemmingen en 21 landen toegevoegd aan het Oneworld-netwerk. Daarmee telt het netwerk van de alliantie 1.069 luchthavens en 178 landen waar door de aangesloten luchtvaartmaatschappijen naar gevlogen wordt.

Oneworld
Komende februari bestaat Oneworld 20 jaar. Het begon in 1998 met vier leden: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific en Qantas. Ook airberlin was bij de alliantie aangesloten, maar die verliet door faillissement de alliantie in oktober vorig jaar.

Royal Air Maroc
Royal Air Maroc heeft een vloot van 55 vliegtuigen, bestaande uit alleen maar Boeing-toestellen en vier Embraer E190’s. De maatschappij is voor 95,95 procent in handen van de Marokkaans staat, Air France bezit 2,86 procent van de aandelen.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button