AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Poolse chartermaatschappij ontvangt eerste 737 MAX 8

Enter Air, een Poolse chartermaatschappij, heeft de eerste Boeing 737 MAX 8 in ontvangst genomen, zo meldt de airline.

Beschikbaar
De ontvangen 737 MAX 8 is de eerste van zes toestellen die Enter Air bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer bestelt heeft. Het vliegtuig is met ingang van december beschikbaar voor zowel Poolse als buitenlandse maatschappijen die het toestel voor korte of langere tijd willen charteren.

Polen
‘Het nieuwe vliegtuig zal voornamelijk op de Poolse markt worden geëxploiteerd, maar we krijgen ook vragen over transport met de MAX-vliegtuigen van touroperators uit heel Europa, zodat we het nieuwe vliegtuig kunnen gebruiken om nieuwe markten te betreden. Als de toestellen hun capaciteiten bewijzen, zullen we overwegen om nog meer Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen te kopen’, zo zegt Grzegorz Polaniecki, lid van de raad van bestuur van Enter Air.

Enter Air
Enter Air werd in september 2009 opgericht en heeft het hoofdkwartier in Warschau. De vloot bestaat uit negentien Boeing 737-800’s van 17 jaar oud en één 737 MAX 8. De luchthavens Warschau Frédéric Chopin, Katowice, Poznań-Ławica, Wroclaw in Polen en Parijs Charles de Gaulle zijn de vijf bases van de maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close