NieuwsNL nieuwsPilotenProfessional

Transavia investeert 25.000 euro in opleiding piloot

Transavia investeert 25.000 euro in de opleiding van elke toekomstige piloot voor de maatschappij, die zich aanmeldt voor de vliegopleiding. Dat vertelt een woordvoerder van Transavia desgevraagd.

Vliegers
De maatschappij kondigde eind november aan een eigen vliegopleiding te lanceren, om zichzelf te verzekeren van voldoende vliegers in de nabije toekomst. Volgens Transavia gaat het daarbij om een betaalbare opleiding.

Selectie
Wie de opleiding -met baangarantie- wil volgen, kan zich vanaf vandaag aanmelden voor de online selectie. Na de bekendmaking van Transavia konden belangstellenden dat al aangeven bij de airline, zodat zij een reminder kregen wanneer de selectietool online ging. “We hebben al meer dan tweehonderd aanmeldingen binnen”, zegt de woordvoerder.

Baan
De opleiding kost de aspirant-piloten 61.000 euro. “Wij nemen 25.000 euro voor onze rekening”, aldus de woordvoerder. “Bovendien investeren we natuurlijk in de het initiatief.” De tegemoetkoming van Transavia is logischerwijs niet geheel vrijblijvend. Wie de opleiding met succes afrondt, krijgt een baan bij de maatschappij, maar wordt ook geacht vijf jaar bij Transavia te blijven.

Kosten
“Wanneer iemand besluit eerder weg te gaan, wordt onze bijdrage verrekend.” Bovenop de toch niet onaanzienlijke 61.000 euro, komen ook nog extra kosten waarschuwt de maatschappij. “Denk hierbij aan Loss of License-verzekering, initiële medische keuring, financieringskosten en dergelijke.” Indien gewenst brengt Transavia de aspirant first officers in contact met een financieel adviesbureau met expertise op dit terrein.

MPL
Transavia kiest voor een opleiding voor een zogenoemd Multi-Crew Pilot License (MPL). “Een bewijs van bevoegdheid waarbij je uitsluitend in Multi Crew verband als co-piloot op een bepaald type vliegtuig mag vliegen.” De Boeing 737, Transavia mee vliegt. Bij een MPL-opleiding ligt het zwaartepunt vergeleken met andere opleidingen meer op het vliegen in de simulator.

Tags

Eva Schouten

Senior editor. Eva is financieel-economisch journalist met een bijzondere belangstelling voor de luchtvaartsector. Behalve voor Up in the Sky, werkt Eva als freelancer voor het Algemeen Dagblad en andere kranten van De Persgroep.

Gerelateerde artikelen

Back to top button