NieuwsNL nieuwsPilotenProfessional

Transavia investeert 25.000 euro in opleiding piloot

Transavia investeert 25.000 euro in de opleiding van elke toekomstige piloot voor de maatschappij, die zich aanmeldt voor de vliegopleiding. Dat vertelt een woordvoerder van Transavia desgevraagd.

Vliegers
De maatschappij kondigde eind november aan een eigen vliegopleiding te lanceren, om zichzelf te verzekeren van voldoende vliegers in de nabije toekomst. Volgens Transavia gaat het daarbij om een betaalbare opleiding.

Selectie
Wie de opleiding -met baangarantie- wil volgen, kan zich vanaf vandaag aanmelden voor de online selectie. Na de bekendmaking van Transavia konden belangstellenden dat al aangeven bij de airline, zodat zij een reminder kregen wanneer de selectietool online ging. “We hebben al meer dan tweehonderd aanmeldingen binnen”, zegt de woordvoerder.

Baan
De opleiding kost de aspirant-piloten 61.000 euro. “Wij nemen 25.000 euro voor onze rekening”, aldus de woordvoerder. “Bovendien investeren we natuurlijk in de het initiatief.” De tegemoetkoming van Transavia is logischerwijs niet geheel vrijblijvend. Wie de opleiding met succes afrondt, krijgt een baan bij de maatschappij, maar wordt ook geacht vijf jaar bij Transavia te blijven.

Kosten
“Wanneer iemand besluit eerder weg te gaan, wordt onze bijdrage verrekend.” Bovenop de toch niet onaanzienlijke 61.000 euro, komen ook nog extra kosten waarschuwt de maatschappij. “Denk hierbij aan Loss of License-verzekering, initiële medische keuring, financieringskosten en dergelijke.” Indien gewenst brengt Transavia de aspirant first officers in contact met een financieel adviesbureau met expertise op dit terrein.

MPL
Transavia kiest voor een opleiding voor een zogenoemd Multi-Crew Pilot License (MPL). “Een bewijs van bevoegdheid waarbij je uitsluitend in Multi Crew verband als co-piloot op een bepaald type vliegtuig mag vliegen.” De Boeing 737, Transavia mee vliegt. Bij een MPL-opleiding ligt het zwaartepunt vergeleken met andere opleidingen meer op het vliegen in de simulator.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/