AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Zwitserse maatschappij PrivatAir uit de lucht

Het Zwitserse PrivatAir is uit de lucht. De maatschappij kon de rekeningen niet meer betalen en moest daarom de boeken sluiten, zo meldt de airline.

Failliet
PrivatAir is een maatschappij gespecialiseerd in chartervluchten, zo vloog het onder andere voor Lufthansa en SWISS. De Duitse tak van de Zwitserse maatschappij, PrivatAir GmbH, is ook uit de lucht gehaald. ‘De afgelopen weken heeft een aantal gebeurtenissen een belangrijke invloed gehad op de toekomst van de maatschappij en haar levensvatbaarheid, daardoor werden wij gedwongen faillissement aan te vragen.’ Dat staat te lezen op de website van de airline. PrivatAir werd in 1977 opgericht en had 226 mensen in dienst in Zwitserland, Duitsland en Portugal.

Failliet
PrivatAir is een van de vele luchtvaartmaatschappijen die die jaar de boeken konden sluiten. Zo ging deze week in Litouwen Small Planet Airlines nog failliet, enkele maanden geleden VLM in België en Primera Air in Scandinavië en ook in Zwitserland vielen dit jaar ook nog twee andere maatschappijen om.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close