AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVideoVideo opmerkelijk

Boeing 787 van Biman Airlines maakt korte landing | Video

Een Boeing 787-8 van Biman Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Bangladesh, vertoont op de Farnborough Airshow haar kunsten.

Landing
In onderstaande video is te zien hoe de Dreamliner stijl opstijgt, haar wendbaarheid toont en als klap op de vuurpijl een zeer korte landing maakt. Hoe dat eruitziet wordt in onderstaande video getoond.

Bombardier
In augustus van dit jaar bestelde Biman Airlines nog drie Bombardier Q400’s. De gezamenlijke catalogusprijs voor de drie turboprop-toestellen bedraagt 106 miljoen dollar (91,37 miljoen euro).

Vloot
In de 11 vliegtuigen-tellende vloot van de airline uit Bangladesh zitten al twee Q400’s met een gemiddelde leeftijd van 7,5 jaar oud. Verdere toestellen zijn vier Boeing 737-800’s, vier Boeing 777-300’s en één Boeing 787-8 Dreamliner. Met deze toestellen voert de airline voornamelijk regionale en middellange vluchten uit. De verste bestemming waar zij vanuit Dhaka naartoe vliegen is Londen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button