fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

TAP breidt vloot uit met nieuwe A321neo’s en A330neo’s

TAP Air Portugal breidt haar vloot uit met zes nieuwe Airbus-toestellen. Een toestel is al geleverd, de rest wordt in de komende maanden geleverd, zo meldt CDB Aviation, een Iers dochterbedrijf van de China Development Bank Financial Leasing Co.

A321neo
De vloot van TAP is in november al uitgebreid met een nieuwe Airbus A321neo en de allereerste A330-900neo. De tweede A321neo zal nog voor het einde van het jaar geleverd worden, de andere twee toestellen zullen begin volgend jaar in de TAP-vloot opgenomen worden.

A330-900neo
De twee andere vliegtuigen die de vloot van TAP zullen aanvullen zijn A330-900neo’s. De levering van die vliegtuigen staat gepland voor de tweede helft van volgend jaar.

Vloot
De vloot van TAP bestaat uit 92 vliegtuigen die, op 8 ATR’s en 13 Embraer E190’s na, volledig uit Airbus-toestellen bestaan. In totaal worden er de komende maanden dus zes nieuwe toestellen aan de Portugese maatschappij geleverd, waarmee de vloot uitkomt op 98 vliegtuigen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button