AirlinesIncidentenNieuws

Southwest Boeing 737 komt op het nippertje tot stilstand

Een Boeing 737-700 van Southwest Airlines is donderdag op de luchthaven van Burbank na de landing van de landingsbaan geschoten. De Boeing was afkomstig van Oakland.

Geremd
Het toestel kwam voorbij het einde van de baan tot stilstand in het veiligheidsgebied, vlak voor de omheining en een weg langs de luchthaven. Door de zogenoemde EMAS werd het vliegtuig voldoende afgeremd om tot stilstand te komen. Dit is een gebied met speciale betonnen platen waar een vliegtuig licht in weg zakt als het eroverheen rijdt.

Beschadigd
Aan boord van het toestel met registratie N752SW waren 112 passagiers en vijf bemanningsleden. Niemand raakte gewond. Alle inzittenden hebben het toestel via trappen verlaten. Het vliegtuig raakte licht beschadigd aan het landingsgestel.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button