AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

Eerste Lufthansa A380 in nieuwe livery | foto’s

Lufthansa lanceerde in februari dit jaar de nieuwe livery. Nu is de eerste A380 ook van dit nieuwe jasje voorzien.

Paint job

Een A380 met registratie D-AIMD vloog op 29 oktober van München naar Ganhzhou, China. Daar werd een C-check uitgevoerd en kreeg het toestel een paint job. Het bedrijf Gameco voert dat uit voor Lufthansa.

Vierde

De A380 is de vierde superjumbo die Lufthansa in de vloot opnam. Hij werd in oktober 2010 geleverd. Lufthansa schildert de vliegtuigen over op het moment dat ze een grote check krijgen.

Geel

De eerste twee toestellen met de nieuwe look waren een 747-8 en een A321. Het geel is van de buitenkant verdwenen, maar verdwijnt niet geheel. “Het geel blijft. Het is ondenkbaar dat dat verdwijnt”, aldus CEO Carsten Spohr op de persconferentie van de presentatie. “Het komt terug in de details, bijvoorbeeld op de instapkaarten en in de van kleding van cabinepersoneel.” Om zijn beloftes kracht bij te zetten, trok hij tijdens de presentatie zijn broekspijp iets omhoog – waaronder knalgele sokken te zien waren.

Beeld

Vliegtuigspotters legden het vers geschilderde toestel vast.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button