AirlinesFrequente reizigerNieuws

IndiGo ontvangt 200e toestel

De Indiase budgetmaatschappij IndiGo heeft het 200e toestel ontvangen. Het is een A320neo. De maatschappij doorloopt een snelle groei.

Telg

De jongste telg in de vloot heeft als registratie VT-IZI gekregen en werd deze week rechtstreeks van Toulouse naar Delhi gevlogen. Volgens planspotters.net is het de 62e A320neo voor IndiGo. Daarnaast zijn nog 126 A320’s en twaalf ATR72’s. Het 201e toestel werd vrijdag overgevlogen, ook een A320neo.

Succesverhaal

IndiGo startte met vliegen in 2006. Het is een succesverhaal in een land waar veel maatschappijen het moeilijk hebben. Kingfisher stopte met vliegen, Air India heeft het heel moeilijk en ook Jet Airways zit in de problemen. Indigo heeft volgens de Indiase luchtvaartautoriteit een binnenlands marktaandeel van 43 procent.

Groei

De maatschappij heeft maar liefst 410 toestellen in bestelling staan. Er moeten nog 220 A320neo’s geleverd worden, 150 A321neo’s en 40 ATR turboprops. Mogelijk worden er bestellingen omgezet naar A321LR’s voor wat langere routes. De maatschappij zal binnenkort waarschijnlijk ook long-haul gaan vliegen. Er zijn geruchten dat er 50 A330neo’s worden besteld. De eerste bestemmingen zullen waarschijnlijk in het Verenigd Koninkrijk liggen. Vervolgens volgen meer Europese bestemmingen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button