AirlinesEditors choiceKLMNieuwsProfessional

‘Virgin nog niet in SkyTeam’

Virgin Atlantic heeft nog geen interesse aan SkyTeam deel te nemen, ondanks dat het deels eigendom is van SkyTeam-aanvoerder Delta en binnenkort ook van Air France-KLM.

Nu niet

Topman Craig  Kreeger zegt tegen journalisten: “misschien komt er ooit een tijd dat het logisch is deel te nemen, maar nu nog niet.” De bilaterale partnerschappen zijn waardevoller dan lidmaatschap van een alliantie, aldus Kreeger. “Deze strategie werkt prima.”

Voordelen

“We zien mogelijkheden waar we nog beter kunnen worden”, aldus de CEO. “Het partnerschap met Air France-KLM zal dezelfde voordelen bieden als de overeenkomst met Delta.” Hij heeft het dan onder andere over het netwerk en frequent flyerprogramma’s.

Flybe

De vraag of Virgin Flybe wil kopen, bleef grotendeels onbeantwoord. Kreeg zegt dat Flybe een belangrijke partner is. “We overwegen serieus al onze opties.” Uitsluitsel was er nog niet. “Het belangrijkste van consolidatie is het rationaliseren van de hub capaciteit.” Dan is de aankoop van Flybe een goede manier, de maatschappij kan zowel Virgin/Delta voeden aan die kant van het kanaal en KLM/Delta aan deze kant van het kanaal. Lees ook de uitgebreide analyse over mogelijke overnamekandidaten in ‘Schiphol is de kers op de Flybe-taart’.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button