fbpx
AirlinesInnovatieNieuwsNL NieuwsProfessional

Finnair met Nederlands bedrijf voor biobrandstof in zee

Finnair werkt samen met het Nederlandse bedrijf SkyNRG om door middel van het gebruik van biobrandstof de CO2-uitstoot de reduceren, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland.

SkyNRG
Het Nederlandse SkyNRG zal samen met Finnair kijken naar de toepassingen van biobrandstof op de vluchten van de Finse maatschappij. Het doel is om de CO2-uitstoot in 2050 met de helft terug te dringen in vergelijking met de CO2-uitstoot in 2005.

Samenwerking
Een ander bedrijf waar Finnair mee samenwerkt is het Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO), om emissie reducerende-projecten op te zetten. “We zijn erg blij dat we met SkyNRG en NEFCO kunnen samenwerken aan dit belangrijke initiatief”, zegt Kati Ihamäki, Director Corporate Sustainability bij Finnair.

Biobrandstof
De belangrijkste component waar SkyNRG biobrandstof mee maakt is gebruikt bakolie. Met het gebruik van biobrandstof kan de CO2-emissie met 60 tot 80 procent verminderd worden. De kosten voor het gebruik van biobrandstof liggen op dit moment echter drie tot vijf keer hoger dan gewone kerosine.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button