AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

GOL vernieuwt vloot sneller dan verwacht met 737 MAX 8’s

GOL Transportes Aéreos zal de vloot sneller vernieuwen met elf Boeing 737 MAX 8’s dan verwacht, zo meldt de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij.

Versnellen
Volgens GOL is het mogelijk om de vernieuwing van de vloot te versnellen doordat de operationele verdiensten hoger zijn uitgevallen en de markt gunstig is voor de maatschappij. Daarom leaset de airline elf Boeing 737 MAX 8’s die in de tweede helft van volgend jaar geleverd zullen worden.

Verruilen
GOL zal de huidige Boeing 737NG’s verruilen voor de MAX-toestellen. De NG’s worden verkocht of teruggebracht naar de leasemaatschappij. In totaal staan er in totaal 135 toestellen voor GOL in Boeing’s bestellingenboek. Met de nieuwe vliegtuigen wordt de vloot van GOL uitgebreid met 105 Boeing 737 MAX 8’s en met 30 Boeing 737 MAX 10’s. Als alles volgens plan verloopt zullen alle 135 vliegtuigen tegen 2028 in de GOL-vloot zijn opgenomen.

MAX
De Braziliaanse maatschappij heeft eerder dit jaar de eerste Boeing 737 MAX 8 in ontvangst genomen, en werd daarmee de eerste airline in Brazilië die met dit type toestel vliegt. In de toestellen van de Air France-KLM-partner kunnen 186 passagiers plaatsnemen. De maatschappij heeft het eerste toestel met wifi uitgerust en is nu bezig om dit ook op het tweede toestel te installeren. In totaal zal GOL dit jaar zes MAX 8’s in ontvangst nemen. 

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button