fbpx
AirlinesEditors choiceNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol AirportSchiphol.jpgVideo

Video: vele rondjes over Schiphol vliegen voor foto’s

Fotovlucht

Voor het fotoboek Schiphol.jpg kwamen de Up in the Sky fotografen en redacteuren echt overal achter de schermen op Schiphol. In dit making of-filmpje laten we zien hoe de fotovlucht in zijn werk ging. In een general aviationtoestel vlogen we namelijk tien rondjes over Schiphol.

Fotoboek

We kwamen bij het de-icen, bij de brandweer, bij de turn-around van een Dreamliner, bij cargo laden in een 747 bij dnata, in de eerste hulppost in vertrek 2, bij de ambulances en ga zo maar door.

Compilatie
De fotografen maakten de mooiste foto’s voor in ons boek. Tegelijk legden we het een en ander op video vast. In een serie video’s laten we verschillende onderwerpen zien. Het zijn beelden die je niet elke dag ziet.

Foto’s van deze events en van nog veel en veel meer hebben we gebundeld in een koffietafel fotoboek. Een hardcover boek van bijna 200 pagina’s en serieuze afmetingen om de foto’s optimaal tot hun recht te laten komen.

Het boek
Schiphol.jpg, het fotoboek van Up in the Sky waarin de luchthaven in al haar facetten in beeld komt, ligt klaar om verzonden te worden. Wie het wil bewonderen, kan het hier bestellen en heeft het de volgende dag in huis.

Feestdagen
Voor jezelf of als relatiegeschenk, bijvoorbeeld voor de aanstaande feestdagen. “We zijn erg blij met het eindresultaat”, aldus Joeri van Ormondt en Sander Schellinger, de initiatiefnemers voor het boek. “En trots op het voorwoord van Dick Benschop, de ceo van de Royal Schiphol Group. We zijn dan ook blij dat we het boek hem aan konden bieden.” Benschop zei over het boek: “Ik vind het mooi dat er in het boek een actueel beeld van Schiphol gegeven wordt. Het is echt een boek van nu.”

Boeing 747
Schiphol.jpg biedt in zo goed als 200 fullcolor pagina’s een beeld van de nationale luchthaven in de breedste zin. Prachtige foto’s van Schiphol voor en achter de schermen en de omgeving. Met uiteraard veel vliegtuigen: Iconen als de Boeing 747 van Martinair en de A380 superjumbo van Emirates, maar ook modernere toestellen als de A350 van Finnair en de Dreamliner van AeroMexico.

Fokkers
We mochten achter de schermen kijken, in de bagagekelder, bij Luchtverkeersleiding Nederland en in het operations control center van KLM. We waren bij de-icen, het afscheid van de Fokkers, oefeningen van de brandweer, een zeldzame landing van F-16’s en de aankomst van de reuzenpanda’s. Om maar een paar dingen te noemen.

Preview
Voor een preview kun je kijken op schiphol-jpg.nl. Bestellen kan via deze link of door te klikken op de banner op de homepage van Up in the Sky. Het boek is ook te bestellen via de lokale boekhandel (ISBN 978-90-829307-0-2) of via webwinkel Bol.com.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button