fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Avianca krimpt bestelling van 100 A320’s in’

De Colombiaanse airline Avianca gaat met Airbus in gesprek om de bestelling van 100 A320’s in te krimpen, zo meldt Reuters op basis van uitspraken van Avianca-ceo Hernan Rincon.

Minder
In 2015 plaatste Avianca een bestelling van 100 Airbus A320’s. Nu komt de maatschappij daar op terug en zal ‘van die 100 tussen de 50 en 80 vliegtuigen ontvangen’, aldus Rincon. ‘We hebben geen twijfel dat we zullen groeien, alleen het groeitempo is iets veranderd.’

Technologie
Daarnaast zegt de ceo van Avianca: ‘ook het tempo van de techonologische ontwikkeling groeit hard, daarom willen we onze bestelling aanpassen. Als we over 10 tot 15 jaar toestellen ontvangen met de technologie van nu, dan lopen we alsnog achter.’ Daarnaast geeft het inkrimpen van de order de Colombiaanse maatschappij ook wat financiële ademruimte.

Joint venture
Eerder deze maand kondigde avianca nog een joint venture aan met United Airlines en Copa Airlines. Het partnerschap omvat vluchten tussen Noord-Amerika en negentien landen in Centraal- en Zuid-Amerika, met uitzondering van Brazilië. Alle drie de maatschappijen zijn lid van Star Alliance.

Lufthansa
Als laatste laat Rincon nog weten met Lufthansa in gesprek te zijn, ook al staan de gesprekken nog in de kinderschoenen. Als Avianca met de Duitsers gaat samenwerken zal het veel gelijkenissen hebben met de joint venture tussen United en Copa.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button