fbpx
AirlinesEmbraerFinancieelNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

Brazilië geeft samenwerking Boeing en Embraer toch zegen

Het Braziliaanse Hof van Beroep heeft de samenwerking tussen Boeing en Embraer toch goedgekeurd, zo melden verschillende Braziliaanse media. Vorige week werd deze door de rechtbank nog verboden.

Goedgekeurd
Nadat vorige week de Braziliaanse federale rechtbank de joint venture tussen de Amerikaanse en Braziliaanse vliegtuigbouwers Boeing en Embraer verboden had, heeft het Hof van Beroep deze nu goedgekeurd. De beslissing werd op 10 december genomen. Er is geen reden gegeven waarom de joint venture nu wel goedgekeurd is.

Joint Venture
Eerder dit jaar werden Boeing en Embraer het eens over de samenwerking. In de niet-bindende overeenstemming staat dat de joint venture: “de commerciële luchtvaartuig- en services-business van Embraer strategisch in lijn brengt met de commerciële ontwikkeling-, productie-, marketing- en lifecycle services-werkzaamheden van Boeing. In de voorwaarden staat dat Boeing een 80-procent-eigendomsbelang krijgt in de joint venture.” Embraer bezit de overige 20 procent van de aandelen.

Waarde
De waarde van de gehele commerciële luchtvaartoperaties van Embraer wordt geraamd op 4,75 miljard dollar (4,06 miljard euro). Het 80-procent-eigendomsbelang van Boeing wordt geraamd op 3,8 miljard dollar (3,24 miljard euro).

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button