NieuwsProfessionalRoutesVliegvelden

Drukste november ooit voor Heathrow

Afgelopen maand was het de drukste november ooit voor de Londense luchthaven Heathrow, zo meldt Europa’s grootste vliegveld.

Drukste
In totaal reisden er 6,11 miljoen mensen in november via Heathrow, een stijging van 3,3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het was ook de eerste keer dat er meer dan 6 miljoen reizigers in november via de luchthaven reisden.

Grootste
De grootste groei qua passagiersaantallen werd op de routes naar Afrika gerealiseerd. Op die vluchten steeg het aantal passagiers in november met 10,2 procent naar 298.000 reizigers. De meeste mensen vlogen binnen Europa, namelijk 2,09 miljoen, oftewel een stijging van 4,3 procent tegenover vorig jaar. 

Nieuwste
In november werd er ook een nieuwe binnenlandse route toegevoegd aan het netwerk van Heathrow. De nieuwste route verbindt de luchthaven met Newquay in het graafschap Cornwall.

Vracht
Het aantal vliegbewegingen nam met 1,1 procent af naar 37.999 bewegingen in november. Het aantal ton vervoerde vracht daalde met zo’n 6 procent naar iets meer dan 150.000 ton. Vooral tussen het Verenigd Koninkrijk en Brazilië, China en Turkije werd er veel vracht vervoerd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close