Naast het nieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Geen nieuwe privéjets maar fietsen op Schiphol-Oost

Schiphol is met ingang van 9 december gestart met een proefperiode van drie maanden met deelfietsen, zo laat een woordvoerster van Schiphol desgevraagd weten aan Up.

Proef
De proef gaat hand in hand met de ingebruikname van een deel van de nieuwe busbaan die door Schiphol-oost loopt. Bij de bushaltes staan deelfietsen klaar van leverancier Flickbike. Met de proef wil Schiphol kijken ‘of deelfietsen een goede aanvulling zijn voor het laatste stukje van de bushalte naar de werkplek, of als werknemers tussentijds naar een andere locatie moeten.’

Haltes
De zwarte deelfietsen, met oranje mandje en velgen, staan voor de gebruikers klaar bij de haltes Canadaweg, Knooppunt Oost, Southern Crosstraat en Zuideinde. Volgens de luchthaven worden zo’n 300 fietsen geplaatst verdeeld over de 4 haltes.

Fietsen
De fietsen hebben een ‘slim slot’  dat geopend kan worden door middel van een app. Medewerkers van bedrijven gevestigd op Schiphol-Oost kunnen deelnemen aan de proef. Deelnemende bedrijven zijn onder andere KLM, Transavia, IV-Industries, Martinair Jetcenter, Sodexo, General Electric, KH-Engineering, Airbus, EversPartners, Panasonic, Nayak, Time Uitzendburo, Boeing en Schiphol.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/