MilitairNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Japanse luchtmacht bestelt tweede KC-46 tankvliegtuig bij Boeing

Japan Air Self-Defence Force (JASDF) bestelt een tweede KC-46 tankvliegtuig bij Boeing, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer. JASDF plaatste vorig jaar een bestelling voor één KC-46 en werd daarmee meteen de eerste internationale klant voor de tanker.

Tweede
De Amerikaanse luchtmacht, U.S. Air Force (USAF), heeft via het buitenlandse militaire verkoopproces een tweede contract aan Boeing gegeven voor een KC-46 tankvliegtuig voor de Japanse luchtmacht. Het toestel wordt aan de huidige vloot van de Japanse luchtmacht, bestaande uit vier Boeing KC-767J tankers, toegevoegd. De KC-46 die vorig jaar besteld werd is nog niet aan de vloot toegevoegd.

Vier miljoen
Boeing begon in 2011 aan het ontwikkelen van de KC-46A Pegasus tanker voor de Amerikaanse luchtmacht. De omgebouwde Boeing 767 had haar eerste volledig operationele vlucht in september 2015. Zes KC-46 testvliegtuigen hebben nu in totaal meer dan 3.700 vlieguren voltooid en meer dan 1,8 miljoen liter brandstof tijdens die vluchten aan ontvangende toestellen geleverd.

Problemen
De KC-46 tanker van Boeing heeft al heel wat problemen achter de rug. Zo zijn er vele vertragingen, waardoor de geplande eerste KC-46 nog altijd niet aan de Amerikaanse luchtmacht is geleverd. Eigenlijk stond dat eerste toestel gepland voor afgelopen oktober.

Contract
Ondanks de problemen, vertragingen en moeizame samenwerking tussen de twee partijen, ontving Boeing in september toch een nieuw contract van de luchtmacht. Het vierde contract, met een waarde van 2,86 miljard dollar (2,46 miljard euro), omvat de levering van achttien KC-46’s, maar ook reserveonderdelen, onderhoudsapparatuur, onderdelen voor de motoren en voor de tankmodules die aan de vleugel vastzitten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close