fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

‘Koeweitse autoriteit trekt vlieglicentie golfmaatschappij in’

De Koeweitse luchtvaartautoriteit heeft de vlieglicentie voor golfmaatschappij Wataniya Airways ingetrokken, zo meldt de Arabische krant Al Jarida.

Ingetrokken
De vlieglicentie voor Wataniya Airways is ingetrokken. Dit besliste de Koeweitse luchtvaartautoriteit naar aanleiding van het niet oplossen van operationele problemen. Die problemen hebben eerder dit jaar tot vele vertragingen en annuleringen gezorgd.

Tevergeefs 
De Koeweitse autoriteit gaf Wataniya de tijd om orde op zaken te stellen toen de airline eerder dit jaar de operaties al ‘tijdelijk stilgelegd‘ had. Die stillegging vond binnen één jaar na de heroprichting van de maatschappij plaats. Een woordvoerder van de Koeweitse luchtvaartautoriteit vertelt aan Al Jarida is het Wataniya niet gelukt om hun operaties op zo’n manier te herstructureren dat ze verder mogen vliegen.

Einde
In januari 2009 begon de maatschappij met vliegen, maar in maart 2011 staakte het de operaties wegens financiële problemen. In juni 2017 herpakte de airline zich en begon weer vluchten uit te voeren. Of het intrekken van de vlieglicentie ook echt het einde voor Wataniya Airways betekend zal de tijd moeten uitwijzen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button