AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

‘Koeweitse autoriteit trekt vlieglicentie golfmaatschappij in’

De Koeweitse luchtvaartautoriteit heeft de vlieglicentie voor golfmaatschappij Wataniya Airways ingetrokken, zo meldt de Arabische krant Al Jarida.

Ingetrokken
De vlieglicentie voor Wataniya Airways is ingetrokken. Dit besliste de Koeweitse luchtvaartautoriteit naar aanleiding van het niet oplossen van operationele problemen. Die problemen hebben eerder dit jaar tot vele vertragingen en annuleringen gezorgd.

Tevergeefs 
De Koeweitse autoriteit gaf Wataniya de tijd om orde op zaken te stellen toen de airline eerder dit jaar de operaties al ‘tijdelijk stilgelegd‘ had. Die stillegging vond binnen één jaar na de heroprichting van de maatschappij plaats. Een woordvoerder van de Koeweitse luchtvaartautoriteit vertelt aan Al Jarida is het Wataniya niet gelukt om hun operaties op zo’n manier te herstructureren dat ze verder mogen vliegen.

Einde
In januari 2009 begon de maatschappij met vliegen, maar in maart 2011 staakte het de operaties wegens financiële problemen. In juni 2017 herpakte de airline zich en begon weer vluchten uit te voeren. Of het intrekken van de vlieglicentie ook echt het einde voor Wataniya Airways betekend zal de tijd moeten uitwijzen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close