fbpx
Business JetsNieuwsProfessional

Nieuwe Boeing business jet vliegt verder dan ooit

De nieuwe business jet van Boeing, de BBJ 777X, vliegt verder dan ooit, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Verder
‘De nieuwe business jet vliegt verder dan ieder andere business jet’, aldus Boeing. Zo is er bijvoorbeeld de Global 7500 van Bombardier. Het toestel van de Canadezen zou een afstand van 14.260 kunnen overbruggen, de nieuwe business jet van Boeing kan nog heel wat kilometers verder vliegen, namelijk 21.570 kilometer.

Twee
Boeing komt met twee varianten van de BBJ 777X, zo is er de 777-8, die 21.570 kilometer kan overbruggen, en de 777-9 die over een afstand van 20.370 kilometer kan vliegen. De 777-8 heeft een cabineruimte van 302,5 vierkante meter. De 777-9 is nog ruimer met een cabine van 342,7 vierkante kilometer.

BBJ MAX 8
In oktober van dit jaar leverde Boeing voor de eerste keer een andere nieuwe business jet aan een klant. De BBJ MAX 8 is gebaseerd op de Boeing 737 MAX familie en kan een afstand tot 12.297 kilometer afleggen. Het toestel biedt ruimte aan acht personen en heeft een cabine van 95,2 vierkante meter. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button