Business jetsNieuwsProfessional

Nieuwe Boeing business jet vliegt verder dan ooit

De nieuwe business jet van Boeing, de BBJ 777X, vliegt verder dan ooit, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Verder
‘De nieuwe business jet vliegt verder dan ieder andere business jet’, aldus Boeing. Zo is er bijvoorbeeld de Global 7500 van Bombardier. Het toestel van de Canadezen zou een afstand van 14.260 kunnen overbruggen, de nieuwe business jet van Boeing kan nog heel wat kilometers verder vliegen, namelijk 21.570 kilometer.

Twee
Boeing komt met twee varianten van de BBJ 777X, zo is er de 777-8, die 21.570 kilometer kan overbruggen, en de 777-9 die over een afstand van 20.370 kilometer kan vliegen. De 777-8 heeft een cabineruimte van 302,5 vierkante meter. De 777-9 is nog ruimer met een cabine van 342,7 vierkante kilometer.

BBJ MAX 8
In oktober van dit jaar leverde Boeing voor de eerste keer een andere nieuwe business jet aan een klant. De BBJ MAX 8 is gebaseerd op de Boeing 737 MAX familie en kan een afstand tot 12.297 kilometer afleggen. Het toestel biedt ruimte aan acht personen en heeft een cabine van 95,2 vierkante meter. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/