fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Amerikaanse Airbus-fabriek ziet 100e A320 van de band rollen

De Amerikaanse Airbus-fabriek in Alabama zag het 100e vliegtuig van de A320-familie van de band rollen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

100e
Het 100e toestel van de A320-familie is een A320neo met het serienummer (MSN) 8580. De -neo werd aan de Amerikaanse low-cost maatschappij Frontier Airlines geleverd met twee paarden op de staart, Meadow en West.

Frontier Airlines
Frontier Airlines was in 2016 ook de eerste Amerikaanse maatschappij die de A320neo in gebruik nam. De maatschappij heeft tachtig A320neo’s besteld. Alle toestellen zijn voorzien van motoren van CFM. De pas ontvangen A320neo is de 32e voor de maatschappij.

Fabriek
De Airbus-fabriek in de stad Mobile in Alabama produceert vier vliegtuigen van de A320-familie per maand. De in Amerika gemaakte toestellen zijn ook aan 8 Amerikaanse Airlines geleverd, namelijk Air Lease Corporation, Allegiant Air, American Airlines, Delta Air Lines, Frontier Airlines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways en Spirit Airlines. Andere steden waar een Airbus-fabriek staat zijn in het Duitse Hamburg, het Chinese Tianjin en Franse Toulouse.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button