fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing levert eerste 787-9 aan Royal Air Maroc in speciaal jasje

Royal Air Maroc heeft de eerste Boeing 787-9 in ontvangst genomen. Het toestel wordt de tweede Dreamliner in de vloot van de airline, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Eerste
De Boeing 787-9 is de eerste die de Marokkaanse maatschappij in de vloot opneemt. Wel heeft Royal Air Maroc al vijf 787-8 in de vloot. In de grotere 787-9 kunnen 302 passagiers plaatsnemen, 30 meer dan in de -8. 

Route
De maatschappij wil de nieuwste aanwinst inzetten op routes van Casablanca naar Parijs Orly, New York en Sao Paulo. De 787-9 kan een afstand van 14,140 kilometer overbruggen. De maatschappij heeft naast de Dreamliners een passagiersvloot bestaande uit 737-700’s, 737-800’s, 767-300ER’s en Embraer 190’s.

Jasje
‘Om de inauguratie 787-9 te vieren, onthulde Royal Air Maroc een speciale livery die de hedendaagse Marokkaanse cultuur eer aandoet’, aldus Boeing. De vernieuwde livery is volgens Royal Air Maroc moderner en aerodynamischer. In de livery voeren de groene en rode kleuren van de Marokkaanse vlag de boventoon. 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button