AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing levert eerste 787-9 aan Royal Air Maroc in speciaal jasje

Royal Air Maroc heeft de eerste Boeing 787-9 in ontvangst genomen. Het toestel wordt de tweede Dreamliner in de vloot van de airline, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Eerste
De Boeing 787-9 is de eerste die de Marokkaanse maatschappij in de vloot opneemt. Wel heeft Royal Air Maroc al vijf 787-8 in de vloot. In de grotere 787-9 kunnen 302 passagiers plaatsnemen, 30 meer dan in de -8. 

Route
De maatschappij wil de nieuwste aanwinst inzetten op routes van Casablanca naar Parijs Orly, New York en Sao Paulo. De 787-9 kan een afstand van 14,140 kilometer overbruggen. De maatschappij heeft naast de Dreamliners een passagiersvloot bestaande uit 737-700’s, 737-800’s, 767-300ER’s en Embraer 190’s.

Jasje
‘Om de inauguratie 787-9 te vieren, onthulde Royal Air Maroc een speciale livery die de hedendaagse Marokkaanse cultuur eer aandoet’, aldus Boeing. De vernieuwde livery is volgens Royal Air Maroc moderner en aerodynamischer. In de livery voeren de groene en rode kleuren van de Marokkaanse vlag de boventoon. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close