fbpx
AirlinesFoto-artikelNieuwsProfessional

Eerste A380 voor Lufthansa in nieuw jasje landt in München | Foto’s

Lufthansa heeft de eerste Airbus A380 ontvangen in het nieuwe Lufthansa-jasje. De ‘Superjumbo’ landde op woensdagochtend in München, zo meldt de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Tokyo
De A380 met de naam ‘Tokyo’ landde op het vliegveld van München nadat het vanuit het Chinese Guangzhou vertrokken was. Daar werd de A380 de afgelopen drie en halve week in een nieuw jasje gestoken. Vanmiddag vertrekt de Superjumbo weer naar Miami.

München
De A380, met registratie D-AIMD, is een van de vijf Superjumbo’s die Lufthansa op de basis in München is gestationeerd. Het is tevens één van de dertig vliegtuigen die Lufthansa dit jaar in een nieuw jasje heeft gestoken.  De eerste twee toestellen met de nieuwe look waren een 747-8 en een A321. Het geel is van de buitenkant verdwenen, maar verdwijnt niet geheel. “Het geel blijft. Het is ondenkbaar dat dat verdwijnt”, aldus CEO Carsten Spohr op de persconferentie van de presentatie. “Het komt terug in de details, bijvoorbeeld op de instapkaarten en in de van kleding van cabinepersoneel.”

Liters
Voor de nieuwe livery van de A380 werd met honderden liters verf een oppervlakte van 4.200 vierkante meter overgespoten. De grootste lengte van de Lufthansa-letters op de romp bedraagt 1,9 meter.

©Lufthansa
©Lufthansa

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button