AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa-dochter Eurowings groeit het hardst in november

In de maand november zagen alle Lufthansa-dochters een groei in het aantal vervoerde passagiers. Eurowings, samen met Brussels Airlines, zag de hardste groei, zo blijkt uit de vervoerscijfers van Lufthansa.

Groei
In totaal vervoerde alle dochtermaatschappijen, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings, Brussels Airlines en Lufthansa zelf, 10,63 miljoen passagiers in november. Een stijging van 6,3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Ook steeg de bezettingsgraad met 0,3 procentpunt naar 78,1 procent.

Eurowings
De hoogste stijging in het aantal passagiers werd door Eurowings, samen met Brussels Airlines neergezet, namelijk een stijging van 10,6 procent. Beide airlines vervoerden in november 2,75 miljoen reizigers. 

Dochters
Eurowings wordt gevolgd door Austrian Airlines met een stijging in 
passagiersaantallen van 9,7 procent, gevolgd door SWISS met een stijging van 8 procent en Lufthansa sluit af met 2,7 procent meer reizigers.

Europa
De meeste reizigers vlogen met de maatschappijen binnen Europa, namelijk 6,07 miljoen, een stijging van 3,4 procent. De routes naar het Midden-Oosten en Afrika waren in november het populairst, want die routes mochten 17 procent meer reizigers verwelkomen in vergelijking met vorig jaar. In totaal vlogen er 442.000 mensen naar bestemmingen in bovengenoemde gebieden. 

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button