fbpx
Eindhoven AirportNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegvelden

Werknemers afhandelaar Eindhoven Airport dreigen met acties

Werknemers van de luchtvaartdienstverlener Viggo dreigen met acties, waaronder werkonderbrekingen, zo meldt FNV Luchtvaart. De werknemers willen dat Viggo de cao-onderhandelingen met FNV hervat.

Acties
FNV Luchtvaart heeft Viggo namens de circa 450 werknemers in de passagiersafhandeling op Eindhoven Airport een deadline gesteld. De werkgever heeft tot vrijdag 14 december de tijd om de cao onderhandelingen met de FNV te hervatten. ‘Doet Viggo dit niet dan volgen er in de aanloop naar kerst mogelijk acties’, aldus Birte Nelen van FNV Luchtvaart. ‘Waaronder werkonderbrekingen, wat kan leiden tot vertragingen.’

Eisen
De werknemers van Viggo eisen een loonsverhoging van 3,5 procent voor 2018 en van 5 procent voor volgend jaar. ‘Daarnaast willen ze onder andere dat er een onafhankelijk functiewaarderingssysteem wordt ingevoerd en dat iedereen dezelfde onregelmatigheidstoeslag ontvangt’, aldus FNV. Nelen: ‘Nu is dit verschillend voor werknemers bij Viggo die hetzelfde werk doen.’

Drie
De vakbond en Viggo hebben drie cao-onderhandelingsrondes gehad, maar zonder succes. ‘Er zit nog een gat tussen de eisen van haar eigen werknemers en dat wat Viggo wil bieden. En nu wil de directie zelfs niet meer verder praten’, aldus Nelen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button