AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

ANA neemt eerste A380 met speciale livery in ontvangst

All Nippon Airways (ANA) heeft de eerste Airbus A380 voor de maatschappij in ontvangst genomen. De Superjumbo kreeg een speciale livery om het te vieren, zo meldt Airbus.

Eerste
De eerste A380 voor de Japanse maatschappij ANA rolde op 13 december uit de Duitse Airbus-fabriek in Hamburg. Het spuiten van de speciale livery nam 21 dagen in beslag. In totaal moest er een oppervlakte van 3.600 vierkante meter beschilderd worden. ANA heeft drie Superjumbo’s bij Airbus bestelt en met de komst van de eerste is ANA ook meteen de eerste maatschappij in Japan die met dat type vliegtuig vliegt.

ANA
De Airbus A380 voor ANA bestaat uit een vier klassen indeling. Op het bovendek komen 8 zitplaatsen in de first class, 56 in de businessclass en 73 in de premium economyclass. Op het benedendek worden 383 economyclass-zitplaatsen geïnstalleerd, waarvan 60 worden uitgevoerd als ANA Couchii. Dit zijn stoelen die omgevormd kunnen worden tot bed, door de armleuningen omhoog te plaatsen. Eind augustus rolde de A380 voor ANA uit de fabriek.

©Airbus

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button