AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Avianca Brazil vraagt faillissement aan’

Avianca Brazil vraagt faillissement aan. Dat komt omdat een deel van de verhuurders een gedeelte van de verhuurde toestellen wil terugnemen, zo meldt Reuters.

Terug
Avianca Brazil heeft 53 vliegtuigen in de vloot, die de maatschappij allemaal huurt bij verschillende bedrijven. Die bedrijven willen een deel van de vliegtuigen van Avianca terugnemen, omdat ze de huur niet meer kunnen betalen. Avianca zegt dat de hoge olieprijzen en de sterke dollar het bedrijf in problemen heeft gebracht.

Rechtszaken
Avianca heeft drie rechtszaken voor de boeg, alle aangespannen door vliegtuigverhuurders, waarbij 14 van de 53 vliegtuigen in de vloot teruggenomen kunnen worden. BOC Aviation, Aircastle en het dochterbedrijf Constitution Aircraft willen het bedrijf voor de rechter slepen.

Doorvliegen
Een Braziliaanse rechtbank heeft de faillissement aanvraag van Avianca goedgekeurd, waardoor de geplande rechtszaak van de drie vliegtuigverhuurders uitgesteld word. Door die beslissing kan Avianca Brazil blijven vliegen in december, en daarmee zo’n 77.000 passagiers, die al een ticket hebben geboekt, blijven vervoeren. 

Toekomst
Avianca Brazil heeft nu 60 dagen de tijd om met een plan te komen om de schulden te vereffenen en zo de toekomst voor het bedrijf veilig te stellen.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button