AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Avianca Brazil vraagt faillissement aan’

Avianca Brazil vraagt faillissement aan. Dat komt omdat een deel van de verhuurders een gedeelte van de verhuurde toestellen wil terugnemen, zo meldt Reuters.

Terug
Avianca Brazil heeft 53 vliegtuigen in de vloot, die de maatschappij allemaal huurt bij verschillende bedrijven. Die bedrijven willen een deel van de vliegtuigen van Avianca terugnemen, omdat ze de huur niet meer kunnen betalen. Avianca zegt dat de hoge olieprijzen en de sterke dollar het bedrijf in problemen heeft gebracht.

Rechtszaken
Avianca heeft drie rechtszaken voor de boeg, alle aangespannen door vliegtuigverhuurders, waarbij 14 van de 53 vliegtuigen in de vloot teruggenomen kunnen worden. BOC Aviation, Aircastle en het dochterbedrijf Constitution Aircraft willen het bedrijf voor de rechter slepen.

Doorvliegen
Een Braziliaanse rechtbank heeft de faillissement aanvraag van Avianca goedgekeurd, waardoor de geplande rechtszaak van de drie vliegtuigverhuurders uitgesteld word. Door die beslissing kan Avianca Brazil blijven vliegen in december, en daarmee zo’n 77.000 passagiers, die al een ticket hebben geboekt, blijven vervoeren. 

Toekomst
Avianca Brazil heeft nu 60 dagen de tijd om met een plan te komen om de schulden te vereffenen en zo de toekomst voor het bedrijf veilig te stellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close