fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Aziatische routes zorgen voor passagiersgroei Brussels Airport

Brussels Airport heeft in november meer passagiers dan vorig jaar mogen ontvangen, de nieuwe Aziatische routes waren daarvoor te danken, zo meldt de Brusselse luchthaven.

Reizigers
In november reisden er 1,94 miljoen reizigers via Brussels Airport, een stijging van 5,9 procent. Die stijging is mede te danken aan de uitbreiding van het Aziatische netwerk. ‘Het intercontinentale verkeer toont daarom niet onverwacht een sterke stijging van 10 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar dankzij de nieuwe vluchten van Cathay Pacific naar Hongkong, Hainan Airlines naar Shenzhen, meer winterseizoensvluchten van Air Canada en het grotere toestel B787-9 van ANA naar Tokio’, aldus de luchthaven.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen is iets toegenomen, met 1,7 procent, naar 18,696 bewegingen. De vliegtuigen zaten in november, met 123 passagiers per vlucht, ook voller ten opzichte van vorig jaar toen er 113 mensen op een vlucht zaten. Qua vracht werd er 2,9 procent meer vervoerd, namelijk 64.407 ton.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button