fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Loganair verruilt Saab-toestellen voor ATR’s’

Het Schotse Loganair verruilt in de komende vier tot vijf jaar de Saab-toestellen voor ATR-42’s. Dat vertelt Maurice Boyle, algemeen directeur van Loganair, aan Shetland News.

Porsche
‘De Saab’s zijn Porche’s terwijl wij een Ford Focus nodig hebben’, zo legt Boyle de keuze uit om de Saab 2000’s en 340’s te vervangen door ATR-42’s. ‘De ATR’s zijn stiller, hebben een grotere cabine en betere voorzieningen aan boord’, aldus Boyle.

ATR
De ATR-42’s hebben ruimte voor 40 tot 52 passagiers aan boord. De vliegtuigen van de Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer zullen vanaf het derde kwartaal van volgend jaar, in fases, aan de Loganair-vloot worden toegevoegd. In totaal zullen er rond de 20 ATR’s aan Loganair geleverd worden.

Vloot
De vloot van het in 1962 opgerichte Loganair bestaat op dit moment uit dertien Saab 340’s, vijf Saab 200’s, één Embraer E145 en twee Dornier Do-328’s. 

KLM
Sinds april van dit jaar werkt Loganair samen met Air France-KLM. Door de samenwerking kunnen Schotse reizigers via Aberdeen en Edinburgh naar Parijs en Amsterdam vliegen om vanuit daar weer door te gaan naar de eindbestemming. Via Glasgow en Iverness kan ook Amsterdam bereikt worden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button