AirlinesFrequente reizigerInflightNieuwsOpmerkelijkRoutesVliegtuigtype & -bouwer

‘Aer Lingus brengt Business class terug op Europese vluchten’

De Ierse maatschappij Aer Lingus wil vanaf volgend jaar op drukke Europese routes weer business class introduceren, dat zegt Aer Lingus-topman Stephen Kavanagh tegen de krant The Irish Times.

Business class
Sinds 2002 heeft Aer Lingus geen business class meer op vluchten binnen Europa, maar vanaf volgend jaar zal de maatschappij business class weer herintroduceren op de drukste bevlogen routes.

A321LR
De reden voor de terugkeer van de business class is volgens Kavanagh simpel. Aer Lingus krijgt volgend jaar nieuwe vliegtuigen, waaronder de Airbus A321LR (Long Range). In die vliegtuigen, waar 186 passagiers in kunnen plaatsnemen, bevinden zich 6 business class-plaatsen. Die toestellen worden niet alleen gebruikt voor trans-Atlantische vluchten naar de Verenigde Staten, maar zullen ook op de populaire routes binnen Europa ingezet worden. ‘Zo kunnen de passagiers die in Dublin overstappen op een ander toestel naar een belangrijke stad in Europa, ook daar nog genieten van business class’, aldus Kavanagh.

Amsterdam
Volgens de Aer Lingus-topman zullen de A321LR’s met business class-stoelen ingezet worden op de routes vanuit Dublin naar Amsterdam, Londen, Parijs en Barcelona.

Derde kwartaal
De stoelen zullen vanaf het derde kwartaal volgend jaar aangeboden worden. De eerste A321LR komt in juni, gevolgd door de tweede in augustus. Van de 14 nieuwe vliegtuigen zullen er 8 binnen Europa vliegen. ‘We verwachten veel vraag naar de business class-stoelen op Europese vluchten voor mensen die een overstap maken op Dublin. Mocht dit toch tegenvallen verkopen we de stoelen gewoon per vlucht’, aldus Kavanagh.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close