AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Agressie in de lucht neemt af, behalve in VK

Het aantal incidenten met agressieve of niet-meewerkende passagiers, de zogeheten, unruly passengers, is in de afgelopen jaren afgenomen, zo blijkt uit cijfers van de Interational Air Transport Association (IATA).

Afname
In 2017 werden er 8731 incidenten met unruly passengers opgetekend, een jaar eerder waren dat nog 9.837 incidenten. In 2015 werden de meeste incidenten, sinds 2007, genoteerd, namelijk 10.854. De verwachting voor dit jaar is dat het aantal incidenten weer lager ligt dan vorig jaar.

2014
IATA zag het aantal incidenten toenemen en ondernam in 2014 actie. Volgens Tim Colehan, Assistant Director External Affairs bij IATA, werpen publieke campagnes zijn vruchten af. Vooral de campagnes gericht op overmatig alcoholgebruik lijken te werken op wereldwijd niveau.

VK
Er is echter één uitzondering, namelijk het Verenigd Koninkrijk. Met openbare dronkenschap als voornaamste oorzaak steeg het aantal incidenten met passagiers die zich niet konden gedragen van 98 in 2013 naar 417 vorig jaar. Ondanks de boete van 5.000 pond (5.564 euro) voor openbaar dronkenschap, blijven vooral de Engelse jongeren nog veel drinken voordat ze op het vliegtuig stappen.

Top 3
De top 3 van meest voorkomende incidenten wereldwijd ziet er zo uit:

3. Passagiers die zich niet houden aan het rookverbod aan boord. (24 procent)
2. Passagiers die dronken of door een ander middel onder invloed zijn (27 procent)
1. Passagiers die niet willen meewerken aan de veiligheidsregels (49 procent)

Van alle incidenten in 2017 bestond 86 procent uit verbaal geweld, 10 procent uit fysiek geweld en 4 procent uit extreme gevallen, zoals het proberen binnendringen van de cockpit.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close