CorendonNaast het nieuwsNL nieuws

Eerste en enige Boeing 747 in Corendon kleuren geland op Schiphol

Vrijdag is de eerste en enige Boeing 747-400 in Corendon kleuren geland op Schiphol. Het toestel werd feestelijk onthaald op Schiphol en kreeg een escorte van de bekende gele Schiphol auto’s. Atilay Uslu, oprichter en directeur van Corendon, wachtte met een deel van het management team bij de landingsbaan het vliegtuig op. De voormalige KLM Boeing 747-400 ‘City of Bangkok’ krijgt als eindbestemming de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, met uitzicht op luchthaven Schiphol. 

©Daan van der Heijden

Historie

Het vliegtuig heeft eind november haar laatste commerciële vlucht voor KLM gemaakt. Het toestel werd daarna geparkeerd in een hangar op Schiphol-Oost. KLM droeg vervolgens het toestel over aan het vliegtuigrecyclingbedrijf AELS (Aircraft End-of-Life Solutions). AELS startte met de ontmanteling van het toestel. Het is vervolgens in Rome in Corendon kleuren gespoten en terug naar Amsterdam gevlogen.

©Daan van der Heijden
©Daan van der Heijden
©Daan van der Heijden
©Corendon

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close