fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVliegvelden

‘Franse luchtverkeersleiders leggen voor 35 uur werk neer’

De Franse luchtverkeersleiders leggen voor 35 uur het werk neer, ze zijn ontevreden over hun arbeidsvoorwaarden en de hoge werkdruk, zo melden verschillende Franse media.

Staking
De staking van de Franse luchtverkeersleiders is op 13 december om acht uur ’s avonds ingegaan en zal blijven voortduren tot zeven uur ’s ochtends op zaterdag 15 december. Het gevolg hiervan is dat vrijdag Frankrijk last heeft van veel vertragingen en annuleringen.

Eurocontrol
Eurocontrol wijst erop dat er ‘minimale service geboden wordt’ gedurende de staking. Toulouse Airport geeft ook een waarschuwing aan reizigers dat ze contact op moeten nemen met hun luchtvaartmaatschappij om op de hoogte te blijven van de verstoringen. Airlines uit Groot-Brittannië die richting Nice vliegen wordt al aangeraden via Italië te vliegen en daar te landen.

Brussel
In Brussel wordt er vandaag ook gestaakt, maar door het grondpersoneel. De afhandelaars leggen daar het werk neer. De Brusselse luchthaven adviseert reizigers, indien mogelijk, enkel met handbagage te reizen. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button