fbpx
IncidentenNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessionalSchiphol AirportVeiligheidVideoVliegvelden

‘Man met mes aangehouden op Schiphol’ | Video

Een man die met een mes mensen bedreigde in de Plaza van Schiphol is gisteravond door de marechaussee overmeesterd en opgepakt, zo meldt de NOS.

Mes
 Het incident vond ‘s avonds op 13 december plaats in de Plaza op Schiphol. De man bedreigde andere mensen met een mes. Met getrokken wapens kon de marechaussee de man overmeesteren. Er werden geen schoten gelost.

Ontruimd
De man riep dat hij ‘iets’ in zijn tas had. Wegens veiligheidsoverwegingen is de Plaza tijdelijk ontruimd geweest voor onderzoek met een hond en explosievenverkenner. Er werd niets aangetroffen.

Getuige
Ralph Lemarechal kwam net terug uit Londen toen hij de situatie in de Plaza onder ogen kwam. Hij maakte onderstaande video van de arrestatie. ‘Het viel me op dat iedereen zo kalm en rustig bleef’, zei hij tegen de NOS. ‘Er stonden nog best veel mensen in de buurt van de man tijdens zijn arrestatie. Pas later dacht ik wat er gebeurd zou kunnen zijn als hij wel een bom bij zich had gehad.’

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button