fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Meer passagiers maar minder vracht voor Schiphol

In de maand november reisden er meer passagiers maar minder vracht via Schiphol dan in dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de luchthaven.

Passagiers
Het aantal passagiers nam in november met 2,4 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Dat komt neer op 5,3 miljoen reizigers afgelopen maand. Het aantal reizigers dat Schiphol als start of eindbestemming had steeg met 3,3 procent, het aantal reizigers met overstap 1,1 procent.

Populair
Van alle reizigers vlogen er 3,7 miljoen binnen Europa. Vooral vluchten naar de Poolse steden Krakau en Warschau waren populair en zag het passagersaantal met 12 procent stijgen. Ook de passagiersaantallen van en naar Griekenland namen toe met ruim 10 procent, ‘deels vanwege meer passagiers naar Athene, maar ook omdat zomerbestemmingen Heraklion en Thessaloniki worden aangevlogen in de winter’, aldus Schiphol. Ook het aantal intercontinentale reizigers nam met 4,5 procent toe naar 1,6 miljoen.

Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen nam in totaal, General Aviation meegerekend, met 1 procent toe. Ondanks dat de General Aviation-vluchten met 2,3 procent afnamen, steeg het totaal aantal bewegingen naar 39.899 tegenover 39.513 in november vorig jaar.

Vracht
Bij de vracht was het in november een ander verhaal. Het aantal vrachtvluchten daalde met 7,1 procent naar 1.275 vluchten en het aantal ton vervoerde goederen daalde met 2,3 procent ten opzichte van vorig jaar naar 143.974 ton.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button