AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalTransaviaVliegvelden

Transavia moet Franse staatssteun terugbetalen

Transavia moet de onterecht ontvangen subsidie van de Franse overheid terugbetalen, zo heeft het ook het Europees Hof voor Justitie bepaald.

Subsidie
Transavia heeft van de Franse regering een subsidie van 430.000 euro ontvangen om naar de regionale luchthaven van Pau te vliegen. De Europese Commissie (EC) oordeelde in 2014 al dat die subsidie onterecht verstrekt was en terugbetaald moest worden.

Hoger beroep
Transavia ging in hoger beroep, en stelde dat de afspraken met de lokale Kamer van Koophandel gemaakt waren en niet met de overheid. De Kamer van Koophandel wordt echter door de Franse overheid aangestuurd, en bleef ook bij het Hof van Justitie de uitspraak van de EC overeind.

Ryanair
Ook Ryanair wordt door de EC onderzocht op mogelijk illegaal ontvangen staatssteun van de Franse overheid. Ook gaat het om subsidie’s die de Ierse maatschappij ontvangen heeft om op de luchthaven van Montpellier te vliegen. 

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button