fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

WOW Air gaat terug naar haar roots

‘Na een uitdagend jaar is WOW Air nu bezig met het herstructureren en vereenvoudigen van zijn activiteiten om terug te keren naar zijn roots als een winstgevende ultra-low cost luchtvaartmaatschappij terwijl de besprekingen met Indigo Partners vordert’, zo meldt WOW Air.

Vloot
Bij die herstructurering hoort ook het inkrimpen van de vloot. De huidige vloot van 20 vliegtuigen wordt teruggebracht naar 11, bestaande uit Airbus A321’s en één A320. De A330’s worden teruggebracht naar de verhuurder en vier A321’s worden verkocht voor een bedrag van 10 miljoen dollar.

Ontslagen
Niet alleen de vliegtuigen gaan de deur uit, ook 111 werknemers zijn op straat komen te staan door de herstructurering. ‘Dit is de moeilijkste dag in de geschiedenis van WOW-Air. We hebben toegewijde mensen die hard hebben gewerkt om WOW-Air te realiseren en het breekt mijn hart om het bedrijf te verkleinen. Maar om onze toekomst veilig te stellen en WOW Air op lange termijn te behouden, moeten we helaas deze drastische maatregelen nemen “, zegt Skuli Mogensen, CEO en oprichter van WOW Air.

Overname
Begin vorige maand werd bekend dat Icelandair de low cost-maatschappij WOW Air zou overnemen. De aandeelhouders van WOW Air zouden, als aan alle voorwaarden voldaan was, 272.341.867 aandelen van Icelandair, oftewel 5,4 procent van de aandelen van de Icelandair-groep krijgen. Beide maatschappij zouden onder hun eigen naam verder blijven opereren. later bleek dat de overname door Icelandair niet doorging. Nu investeert Indigo Partners in WOW.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button