fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

WOW Air gaat terug naar haar roots

‘Na een uitdagend jaar is WOW Air nu bezig met het herstructureren en vereenvoudigen van zijn activiteiten om terug te keren naar zijn roots als een winstgevende ultra-low cost luchtvaartmaatschappij terwijl de besprekingen met Indigo Partners vordert’, zo meldt WOW Air.

Vloot
Bij die herstructurering hoort ook het inkrimpen van de vloot. De huidige vloot van 20 vliegtuigen wordt teruggebracht naar 11, bestaande uit Airbus A321’s en één A320. De A330’s worden teruggebracht naar de verhuurder en vier A321’s worden verkocht voor een bedrag van 10 miljoen dollar.

Ontslagen
Niet alleen de vliegtuigen gaan de deur uit, ook 111 werknemers zijn op straat komen te staan door de herstructurering. ‘Dit is de moeilijkste dag in de geschiedenis van WOW-Air. We hebben toegewijde mensen die hard hebben gewerkt om WOW-Air te realiseren en het breekt mijn hart om het bedrijf te verkleinen. Maar om onze toekomst veilig te stellen en WOW Air op lange termijn te behouden, moeten we helaas deze drastische maatregelen nemen “, zegt Skuli Mogensen, CEO en oprichter van WOW Air.

Overname
Begin vorige maand werd bekend dat Icelandair de low cost-maatschappij WOW Air zou overnemen. De aandeelhouders van WOW Air zouden, als aan alle voorwaarden voldaan was, 272.341.867 aandelen van Icelandair, oftewel 5,4 procent van de aandelen van de Icelandair-groep krijgen. Beide maatschappij zouden onder hun eigen naam verder blijven opereren. later bleek dat de overname door Icelandair niet doorging. Nu investeert Indigo Partners in WOW.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button