NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing opent 737-fabriek in China

Boeing staat op het punt om een productiehal in China te openen voor de 737. Na meer dan een jaar bouwen zal het complex in Zhousan, in de regio van Shanghai, zaterdag in gebruik worden genomen.

Afwerking
De fabriek betreft een completion center, waar de laatste afwerking van de toestellen plaatsvindt. De onderdelen worden vanuit andere fabrieken aangevoerd, in Zhousan wordt onder meer het cabineinterieur ingebouwd. Daarnaast krijgen de 737’s hier het uiteindelijke kleurschema aangebracht.

COMAC
Het is voor Boeing het eerste completion center buiten de Verenigde Staten. Concurrent Airbus heeft buiten Europa al twee vergelijkbare fabrieken. Het project symboliseert de joint venture die eerder werd gesloten met de Chinese vliegtuigbouwer COMAC.

Markt
China is voor Boeing een belangrijke afzetmarkt. Een op de vier toestellen die wordt gebouwd is bestemd voor een Chinese maatschappij. Naar verwachting neemt het aantal Chinese orders de komende jaren verder toe.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button