fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

China Southern ontvangt 787e Boeing 787

China Southern Airlines heeft de 787e Boeing 787 in ontvangst genomen. Het toestel is voorzien van een speciaal jasje om deze mijlpaal te vieren, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

China Southern
De 787e Boeing 787 in door China Southern in de vloot opgenomen. De maatschappij plaatste in 2005 een bestelling voor tien 787-8’s. In oktober 2016 breidde de Airline de bestelling uit met twaalf Boeing 787-9’s. De eerste van deze vliegtuigen is in mei aan de maatschappij geleverd. De rest van de toestellen zullen nog tot en met 2020 geleverd worden. De catalogusprijs voor de twaalf vliegtuig bedraagt 3,2 miljard dollar (2,67 miljoen euro).

787
In september 2011 werd de allereerste Boeing 787 geleverd. Sindsdien heeft het toestel zo’n 300 miljoen mensen over de hele wereld vervoerd gedurende meer dan 1.5 miljoen vluchten. ‘Dankzij de 787 zijn er 210 nieuwe directe routes bijgekomen, die voorheen niet gevlogen konden worden’, aldus Boeing.

Jasje
Hoe het speciale jasje voor de 787e Dreamliner eruitziet toont Boeing via onderstaande foto’s.

©Boeing
©Boeing

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button