AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsProfessional

Curator airberlin eist miljoenenboete voor Etihad

De curator van de voormalige luchtvaartmaatschappij airberlin klaagt oud-eigenaar Etihad aan voor een schadevergoeding van bijna 2 miljard euro. Dat heeft een Berlijnse rechtbank bekendgemaakt.

Verplichtingen
Etihad wordt medeverantwoordelijk gehouden voor de ondergang van airberlin. Nadat het de financiële steun terugtrok ging airberlin failliet. Eerder stelde de curator al dat Etihad zich niet hield aan de financiële verplichtingen tegenover airberlin.

Verdedigen
De maatschappij uit Abu Dhabi bevestigt tegenover Reuters dat het de claim heeft ontvangen en zegt er alles aan te doen om zich te verdedigen tegen de aanklacht. De maatschappij krijgt tot januari de tijd om te reageren op de uitspraak.

Aandeel
Airberlin werd sinds 2012 voor 29 procent beheerd door Etihad. Vorig jaar werd bekend dat de financiële steun werd beëindigd, terwijl er nog een financiering voor anderhalf jaar was toegezegd. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close