fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Curator airberlin eist miljoenenboete voor Etihad

De curator van de voormalige luchtvaartmaatschappij airberlin klaagt oud-eigenaar Etihad aan voor een schadevergoeding van bijna 2 miljard euro. Dat heeft een Berlijnse rechtbank bekendgemaakt.

Verplichtingen
Etihad wordt medeverantwoordelijk gehouden voor de ondergang van airberlin. Nadat het de financiële steun terugtrok ging airberlin failliet. Eerder stelde de curator al dat Etihad zich niet hield aan de financiële verplichtingen tegenover airberlin.

Verdedigen
De maatschappij uit Abu Dhabi bevestigt tegenover Reuters dat het de claim heeft ontvangen en zegt er alles aan te doen om zich te verdedigen tegen de aanklacht. De maatschappij krijgt tot januari de tijd om te reageren op de uitspraak.

Aandeel
Airberlin werd sinds 2012 voor 29 procent beheerd door Etihad. Vorig jaar werd bekend dat de financiële steun werd beëindigd, terwijl er nog een financiering voor anderhalf jaar was toegezegd. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button