AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste Dreamliner voor WestJet gereed

De eerste Boeing 787-9 Dreamliner voor de Canadese maatschappij WestJet is gereed om afgeleverd te worden. 

Europa
Met de Dreamliner is WestJet van plan nieuwe Europese bestemmingen aan te doen. Vanuit Calgary worden routes geopend naar Parijs en Dublin. Daarnaast maakt de 787 zijn opwachting op de verbinding met Londen Gatwick. Op deze route wordt nu nog een Boeing 767 ingezet.

Tien
WestJet heeft tien Dreamliners besteld, met een optie voor nog eens tien. De Dreamliners bieden plaats aan 16 personen in businessclass, 28 in premium economy en 276 in economy. Op 28 april staat de eerste commerciële vlucht gepland naar Londen. Begin volgend jaar neemt WestJet de eerste 787 in ontvangst.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button