Lelystad AirportNieuwsNL nieuwsProfessional

Mogelijk toch onafhankelijke groei voor Lelystad

Lelystad mag in de toekomst mogelijk toch onafhankelijk van Schiphol groeien. Daarmee zou worden afgeweken van het kabinetsplan om vluchten van het volle Schiphol te verplaatsen naar de polder. Brussel keurde dit plan vorige week af.

Welkom
Dit zou betekenen dat ook nieuwe maatschappijen, die niet op Schiphol vliegen, welkom zijn op Lelystad. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft dat in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

Overnemen
Met de aanpassing van het plan wil de minister tegemoetkomen aan de Europese Commissie, die zich niet kon vinden in de voorgestelde verkeersverdelingsregeling (VVR). Schiphol mag tot 2020 niet verder groeien dan 500.000 vliegbewegingen. Om de luchthaven te ontlasten moest Lelystad een deel van de vakantievluchten overnemen, zo was het plan. 

VVR
De minister liet weten dat men werkt aan een nieuwe VVR, die uiteindelijk opnieuw ter goedkeuring naar Brussel wordt gestuurd. Pas als de VVR is goedgekeurd, verleent de commissie toestemming voor de uitbreiding van Lelystad. Vanaf 11 januari ligt het voorstel ter inzage voor een bezwaartermijn van zes weken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button