AirlinesIncidentenNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Norwegian 737 MAX gestrand in Iran

Een Boeing 737 MAX 8 van Norwegian is vrijdag gestrand op de luchthaven van het Iraanse Shiraz. Het twee maanden oude toestel (LN-BKE) was eerder vertrokken uit Dubai voor vlucht DY1933 naar Oslo, maar ongeveer 20 minuten na vertrek moest de bemanning een voorzorgslanding maken.

Uitgeschakeld
De Boeing had net de kruishoogte bereikt toen de piloten besloten om uit te wijken. Het toestel heeft meerdere rondes boven Shiraz gevlogen voordat het kon landen. Bovendien moest een van de motoren worden uitgeschakeld vanwege een technisch probleem. Uiteindelijk landde het zonder problemen.

Reparatie
Alle passagiers hebben de nacht doorgebracht in hotels, en worden door een vervangend toestel alsnog naar Oslo gebracht. De reparatie van het gestrande toestel kan, gegeven de locatie, nog voor problemen zorgen. Er zijn geen geschikte onderhoudsfaciliteiten in de buurt en door de handelssancties voor Iran is het moeilijk om onderdelen te importeren. 

Het is nu verboden om reserveonderdelen voor bestaande Airbus en Boeing-toestellen te importeren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close